Pages Menu
TwitterRssFacebook
 

Categories Menu
Wykorzystaj potencjał reklamowy firmy. Agencja SEO i SEM - pozycjonowanie Stron w Warszawie
Będąc szczęśliwym, lecz być może także nieco zdezorientowanym właścicielem dopiero co raczkującej działalności warto od samego
Co powinna zawierać dobra strona www? Strony responsywne - reklama w sieci: pozycjonowanie Katowice
Dobra reklama w sieci jest niczym wizytówka w świecie realnym. Pozwala na łatwą identyfikację firmy lub osoby, zawiera
Sprzedaż w internecie - czego potrzebujemy? Program do sklepu internetowego, pozycjonowanie stron Wałbrzych
Z roku na rok przybywa osób, które robią zakupy za pomocą Internetu. Raporty firm badawczych wskazują jasno,
Gdzie znajdziemy wartościowe ogłoszenia?
Nawet mając duże grono znajomych trudno, jest czasem dotrzeć do szerszego kręgu z jakąś informacją. Może to być chęć sprzedania lub nabycia jakiegoś przedmiotu, poszukiwanie pracy/pracownika
Kilka słów o agencjach marketingowych. Dobra internetowa agencja marketingowa w Warszawie - monitoring on line
Ciężko momentami uwierzyć w to, jak wielkie znaczenie na przestrzeni ostatnich lat zaczęły mieć agencje marketingowe.
Która strona www jest lepsza - droższa czy tańsza? Tanie strony internetowe Wrocław śródmieście, projektowanie stron internetowych w Gdańsku
Poszukując ewentualnego wykonawcy witryny sieciowej, można trafić zarówno na
Strona internetowa i jej optymalizacja od A do Z. Projekty graficzne, pozycjonowanie stron Kościerzyna
Zdążyłeś oficjalnie założyć działalność gospodarczą lub dopiero przekształcasz pomysł w rzeczywistość. Jedna rzecz

Posted by on wrz. 1, 2017 in Inne |

Fast food w starożytności

Fast food w starożytności

Historia fast foodów sięga znacznie dalej, niż wielu mogłoby się spodziewać. Koncepcja taniej, ulicznej żywności, znana była już w czasach antycznych. Spożywana była głównie przez najbiedniejsze warstwy społeczeństwa.

Grecja

Za najpopularniejsze danie uliczne uchodziły w Grecji suszone ryby. W Pompejach odnalezione zostały pozostałości aż 150 restauracji fast foodowych zwanych thermopolia, których klienci jedzenie zamawiali nie wysiadając z wozu, zabierając je ze sobą w dalszą podróż.

Rzym

W Rzymie uliczni sprzedawcy oferowali klientom najczęściej zupę z ciecierzycy, podawaną z pieczywem oraz makaronem. Innymi często spożywanymi szybkimi daniami były jajka sadzone, kiełbaski wieprzowe, gulasz z kuropatwy, smażone ryby czy prażony bób. Fast foody cieszyły się ogromną popularnością wśród plebejuszy, którzy często nawet nie posiadali w domach kuchni. Dzisiejsze wątpliwości dotyczące jakości, jaką prezentuje typowe jedzenie fast food, to nic w porównaniu z tym, co przeżywali mieszkańcy Wiecznego Miasta. Niepokój wywoływało pochodzenie serwowanej wieprzowiny, o której mówiono, że jest to w rzeczywistości ludzkie mięso.