Pages Menu
TwitterRssFacebook
 

Categories Menu
Witryny internetowe i ich optymalizacja. Tworzenie stron internetowych w Gdańsku, pozycjonowanie stron Nowy Sącz
Nie ma znaczenia, czy jesteś artystą czy też przedsiębiorcą prowadzącym własną firmę. Strona internetowa
Co kryje się za optymalizacją? Strony responsywne - pozycjonowanie stron w Opolu
Istnieje wiele metod, które poprawiają widoczność stron internetowych w wyszukiwarkach. Ich łączne działanie można podpiąć pod zbiorcze
Kwestia właściwego wyglądu. Tworzenie mobilnych stron - responsywne strony internetowe Warszawa
Pod terminem responsywne strony internetowe kryje się taki sposób projektowania witryn internetowych, aby łatwo było przeglądać
Szkolenia dla marketingowców - reklama adwords, marketing internetowy w Warszawie
Marketing internetowy to dziedzina, która ciągle się zmienia i rozwija. Aby nadążyć za nowościami i trendami niezbędne jest ciągłe i systematyczne
Otwarte i zamknięte kody źródłowe - co się bardziej opłaca w przypadku stron www? Systemy cms - tworzenie stron internetowych Białystok, Sanok
Tak zwane systemy CMS oznaczają specjalistyczne mechanizmy do zarządzania
Promowanie firmy za pomocą internetu. Reklama w sieci: pozycjonowanie, strony responsywne w Katowicach
Posiadając firmową stronę internetową lub sklep z własnymi produktami należy zadbać o ich widoczność w internecie.
Strona internetowa i jej optymalizacja od A do Z. Projekty graficzne, pozycjonowanie stron Kościerzyna
Zdążyłeś oficjalnie założyć działalność gospodarczą lub dopiero przekształcasz pomysł w rzeczywistość. Jedna rzecz

Posted by on Wrz 1, 2017 in Inne |

Fast food w starożytności

Fast food w starożytności

Historia fast foodów sięga znacznie dalej, niż wielu mogłoby się spodziewać. Koncepcja taniej, ulicznej żywności, znana była już w czasach antycznych. Spożywana była głównie przez najbiedniejsze warstwy społeczeństwa.

Grecja

Za najpopularniejsze danie uliczne uchodziły w Grecji suszone ryby. W Pompejach odnalezione zostały pozostałości aż 150 restauracji fast foodowych zwanych thermopolia, których klienci jedzenie zamawiali nie wysiadając z wozu, zabierając je ze sobą w dalszą podróż.

Rzym

W Rzymie uliczni sprzedawcy oferowali klientom najczęściej zupę z ciecierzycy, podawaną z pieczywem oraz makaronem. Innymi często spożywanymi szybkimi daniami były jajka sadzone, kiełbaski wieprzowe, gulasz z kuropatwy, smażone ryby czy prażony bób. Fast foody cieszyły się ogromną popularnością wśród plebejuszy, którzy często nawet nie posiadali w domach kuchni. Dzisiejsze wątpliwości dotyczące jakości, jaką prezentuje typowe jedzenie fast food, to nic w porównaniu z tym, co przeżywali mieszkańcy Wiecznego Miasta. Niepokój wywoływało pochodzenie serwowanej wieprzowiny, o której mówiono, że jest to w rzeczywistości ludzkie mięso.