Pages Menu
TwitterRssFacebook
 

Categories Menu
Otwarte i zamknięte kody źródłowe - co się bardziej opłaca w przypadku stron www? Systemy cms - tworzenie stron internetowych Białystok, Sanok
Tak zwane systemy CMS oznaczają specjalistyczne mechanizmy do zarządzania
Sklep online - o czym warto pamiętać? Projektowanie stron internetowych Rzeszów. Sklepy responsywne, strony www
W ostatnich latach znacznie zwiększyła się liczba użytkowników Internetu. Strony www, wszelkiej maści fora
Sklep internetowy podstawą biznesu. Projektowanie i obsługa sklepów internetowych bydgoszcz
Każdy przedsiębiorca zapewne zdaje sobie sprawę z tego, że w dzisiejszych czasach sukces działalności opiera się w głównej mierze
Co da monitorowanie cen konkurencji a co marketing społecznościowy we Wrocławiu?
Prowadzenie biznesu to nieustanna walka z konkurentami o klientów, którzy dokonują wyborów między proponowanymi cenami, a jakością usług
Promowanie firmy za pomocą internetu. Reklama w sieci: pozycjonowanie, strony responsywne w Katowicach
Posiadając firmową stronę internetową lub sklep z własnymi produktami należy zadbać o ich widoczność w internecie.
Wykorzystaj potencjał reklamowy firmy. Agencja SEO i SEM - pozycjonowanie Stron w Warszawie
Będąc szczęśliwym, lecz być może także nieco zdezorientowanym właścicielem dopiero co raczkującej działalności warto od samego
Sklep internetowy od podstaw. Nowoczesne systemy sprzedaży - projektowanie sklepów internetowych w Szczecinie
Od samego początku przekształcania się pomysłu w rzeczywisty biznes dobrze jest zadbać o jego poprawne zaistnienie

Posted by on wrz. 1, 2017 in Inne |

Fast food w starożytności

Fast food w starożytności

Historia fast foodów sięga znacznie dalej, niż wielu mogłoby się spodziewać. Koncepcja taniej, ulicznej żywności, znana była już w czasach antycznych. Spożywana była głównie przez najbiedniejsze warstwy społeczeństwa.

Grecja

Za najpopularniejsze danie uliczne uchodziły w Grecji suszone ryby. W Pompejach odnalezione zostały pozostałości aż 150 restauracji fast foodowych zwanych thermopolia, których klienci jedzenie zamawiali nie wysiadając z wozu, zabierając je ze sobą w dalszą podróż.

Rzym

W Rzymie uliczni sprzedawcy oferowali klientom najczęściej zupę z ciecierzycy, podawaną z pieczywem oraz makaronem. Innymi często spożywanymi szybkimi daniami były jajka sadzone, kiełbaski wieprzowe, gulasz z kuropatwy, smażone ryby czy prażony bób. Fast foody cieszyły się ogromną popularnością wśród plebejuszy, którzy często nawet nie posiadali w domach kuchni. Dzisiejsze wątpliwości dotyczące jakości, jaką prezentuje typowe jedzenie fast food, to nic w porównaniu z tym, co przeżywali mieszkańcy Wiecznego Miasta. Niepokój wywoływało pochodzenie serwowanej wieprzowiny, o której mówiono, że jest to w rzeczywistości ludzkie mięso.