Pages Menu
 

Categories Menu
Nowoczesne zintegrowane kampanie marketingowe. Marketing rekomendacji konsumenckich - agencja
Posiadając stronę lub sklep internetowy nadchodzi pora na kolejne kroki, dzięki którym pozycja firmy będzie rosnąć. Oznacza
Co kryje się za optymalizacją? Strony responsywne - pozycjonowanie stron w Opolu
Istnieje wiele metod, które poprawiają widoczność stron internetowych w wyszukiwarkach. Ich łączne działanie można podpiąć pod zbiorcze
Co da monitorowanie cen konkurencji a co marketing społecznościowy we Wrocławiu?
Prowadzenie biznesu to nieustanna walka z konkurentami o klientów, którzy dokonują wyborów między proponowanymi cenami, a jakością usług
Czy warto stworzyć sklep internetowy? Projektowanie i wykonanie stron i sklepów internetowych prestashop
Pierwszym krokiem do zaistnienia w wirtualnym świecie jest stworzenie firmowej strony internetowej. Jednak na tym
Strony internetowe a promocja działalności. Projektowanie stron internetowych. Gdzie zlecić najlepsze strony www w Gdańsku
Nie jest chyba zaskoczeniem, że lwia część promocji firmy odbywa się za pośrednictwem Internetu.
Aplikacje mobilne - tworzenie aplikacji mobilnych Warszawa
Aplikacje mobilne to specjalne oprogramowania, tworzone z myślą o urządzeniach przenośnych, a więc tabletach, smartfonach oraz telefonach komórkowych. Niektóre
Daj się odnaleźć dzięki ogłoszeniom!
Użytkowanie internetu w celach rozrywkowych lub też co istotniejsze w celach zawodowych jest coraz powszechniejsze. Z tego też powodu zanikają powszechne wcześniej zwyczaje. Doskonałym

Posted by on wrz 1, 2017 in Inne |

Fast food w starożytności

Fast food w starożytności

Historia fast foodów sięga znacznie dalej, niż wielu mogłoby się spodziewać. Koncepcja taniej, ulicznej żywności, znana była już w czasach antycznych. Spożywana była głównie przez najbiedniejsze warstwy społeczeństwa.

Grecja

Za najpopularniejsze danie uliczne uchodziły w Grecji suszone ryby. W Pompejach odnalezione zostały pozostałości aż 150 restauracji fast foodowych zwanych thermopolia, których klienci jedzenie zamawiali nie wysiadając z wozu, zabierając je ze sobą w dalszą podróż.

Rzym

W Rzymie uliczni sprzedawcy oferowali klientom najczęściej zupę z ciecierzycy, podawaną z pieczywem oraz makaronem. Innymi często spożywanymi szybkimi daniami były jajka sadzone, kiełbaski wieprzowe, gulasz z kuropatwy, smażone ryby czy prażony bób. Fast foody cieszyły się ogromną popularnością wśród plebejuszy, którzy często nawet nie posiadali w domach kuchni. Dzisiejsze wątpliwości dotyczące jakości, jaką prezentuje typowe jedzenie fast food, to nic w porównaniu z tym, co przeżywali mieszkańcy Wiecznego Miasta. Niepokój wywoływało pochodzenie serwowanej wieprzowiny, o której mówiono, że jest to w rzeczywistości ludzkie mięso.