Pages Menu
 

Categories Menu
Optymalizacja stron internetowych. Pozycjonowanie seo, marketing internetowy, adwords w Warszawie
Aby przy prowadzeniu działalności osiągnąć sukces w dzisiejszych czasach niezbędne są narzędzia marketingowe, które pomogą
Co warto wiedzieć o informatyce?
Informatyka, to dziedzina, która znajduje coraz szersze zastosowanie w życiu codziennym. Czym zajmuje się informatyka? Ma ona bardzo szerokie spektrum działania. Z definicji encyklopedycznej
Co kryje się za optymalizacją? Strony responsywne - pozycjonowanie stron w Opolu
Istnieje wiele metod, które poprawiają widoczność stron internetowych w wyszukiwarkach. Ich łączne działanie można podpiąć pod zbiorcze
Wykorzystaj potencjał reklamowy firmy. Agencja SEO i SEM - pozycjonowanie Stron w Warszawie
Będąc szczęśliwym, lecz być może także nieco zdezorientowanym właścicielem dopiero co raczkującej działalności warto od samego
Awangarda czy tradycja - co jest lepsze dla strony www? Budowa stron internetowych - tworzenie responsywnych sklepów internetowych Gdańsk
Właściwie przemyślana budowa stron internetowych ma odzwierciedlenie w postaci
Nowoczesne zintegrowane kampanie marketingowe. Marketing rekomendacji konsumenckich - agencja
Posiadając stronę lub sklep internetowy nadchodzi pora na kolejne kroki, dzięki którym pozycja firmy będzie rosnąć. Oznacza
Dane komputera.
Każda osoba korzystająca z komputera posiadającego dostęp do internetu, powinna pamiętać, że nigdy nie jest anonimowa i każdy jej krok w sieci może zostać sprawdzony. Powinniśmy mieć świadomość, że nasza

Posted by on wrz 1, 2017 in Inne |

Fast food w starożytności

Fast food w starożytności

Historia fast foodów sięga znacznie dalej, niż wielu mogłoby się spodziewać. Koncepcja taniej, ulicznej żywności, znana była już w czasach antycznych. Spożywana była głównie przez najbiedniejsze warstwy społeczeństwa.

Grecja

Za najpopularniejsze danie uliczne uchodziły w Grecji suszone ryby. W Pompejach odnalezione zostały pozostałości aż 150 restauracji fast foodowych zwanych thermopolia, których klienci jedzenie zamawiali nie wysiadając z wozu, zabierając je ze sobą w dalszą podróż.

Rzym

W Rzymie uliczni sprzedawcy oferowali klientom najczęściej zupę z ciecierzycy, podawaną z pieczywem oraz makaronem. Innymi często spożywanymi szybkimi daniami były jajka sadzone, kiełbaski wieprzowe, gulasz z kuropatwy, smażone ryby czy prażony bób. Fast foody cieszyły się ogromną popularnością wśród plebejuszy, którzy często nawet nie posiadali w domach kuchni. Dzisiejsze wątpliwości dotyczące jakości, jaką prezentuje typowe jedzenie fast food, to nic w porównaniu z tym, co przeżywali mieszkańcy Wiecznego Miasta. Niepokój wywoływało pochodzenie serwowanej wieprzowiny, o której mówiono, że jest to w rzeczywistości ludzkie mięso.