Pages Menu
 

Categories Menu
Szkolenia dla marketingowców - reklama adwords, marketing internetowy w Warszawie
Marketing internetowy to dziedzina, która ciągle się zmienia i rozwija. Aby nadążyć za nowościami i trendami niezbędne jest ciągłe i systematyczne
Kwestia właściwego wyglądu. Tworzenie mobilnych stron - responsywne strony internetowe Warszawa
Pod terminem responsywne strony internetowe kryje się taki sposób projektowania witryn internetowych, aby łatwo było przeglądać
Która strona www jest lepsza - droższa czy tańsza? Tanie strony internetowe Wrocław śródmieście, projektowanie stron internetowych w Gdańsku
Poszukując ewentualnego wykonawcy witryny sieciowej, można trafić zarówno na
Systemy do pozycjonowania
Zdobycie wysokiego miejsca w rankingu wyszukiwarek nie jest sprawą prostą. Wymaga czasu oraz zaangażowania. Budowanie naturalnego profilu linków, dzięki któremu można zyskać kilka pozycji w rankingu
Promowanie firmy za pomocą internetu. Reklama w sieci: pozycjonowanie, strony responsywne w Katowicach
Posiadając firmową stronę internetową lub sklep z własnymi produktami należy zadbać o ich widoczność w internecie.
Co da monitorowanie cen konkurencji a co marketing społecznościowy we Wrocławiu?
Prowadzenie biznesu to nieustanna walka z konkurentami o klientów, którzy dokonują wyborów między proponowanymi cenami, a jakością usług
Wykorzystaj potencjał reklamowy firmy. Agencja SEO i SEM - pozycjonowanie Stron w Warszawie
Będąc szczęśliwym, lecz być może także nieco zdezorientowanym właścicielem dopiero co raczkującej działalności warto od samego

Posted by on wrz 1, 2017 in Inne |

Fast food w starożytności

Fast food w starożytności

Historia fast foodów sięga znacznie dalej, niż wielu mogłoby się spodziewać. Koncepcja taniej, ulicznej żywności, znana była już w czasach antycznych. Spożywana była głównie przez najbiedniejsze warstwy społeczeństwa.

Grecja

Za najpopularniejsze danie uliczne uchodziły w Grecji suszone ryby. W Pompejach odnalezione zostały pozostałości aż 150 restauracji fast foodowych zwanych thermopolia, których klienci jedzenie zamawiali nie wysiadając z wozu, zabierając je ze sobą w dalszą podróż.

Rzym

W Rzymie uliczni sprzedawcy oferowali klientom najczęściej zupę z ciecierzycy, podawaną z pieczywem oraz makaronem. Innymi często spożywanymi szybkimi daniami były jajka sadzone, kiełbaski wieprzowe, gulasz z kuropatwy, smażone ryby czy prażony bób. Fast foody cieszyły się ogromną popularnością wśród plebejuszy, którzy często nawet nie posiadali w domach kuchni. Dzisiejsze wątpliwości dotyczące jakości, jaką prezentuje typowe jedzenie fast food, to nic w porównaniu z tym, co przeżywali mieszkańcy Wiecznego Miasta. Niepokój wywoływało pochodzenie serwowanej wieprzowiny, o której mówiono, że jest to w rzeczywistości ludzkie mięso.