Pages Menu
 

Categories Menu
Zadania e-marketerów
E-marketer - czym się zajmuje?
E-marketer zajmuje się szeroko pojętym marketingiem internetowym. Oprócz oczywistych rzeczy, takich jak reklamowanie się na innych stronach, bardzo ważne jest pozycjonowanie
Zaistniej w sieci ze swoją firmą. Zaprojektowanie, tworzenie i budowa stron internetowych w Gdańsku
Za działania mające na celu zwiększyć nasz udział w internecie warto zabrać się jeszcze nawet przed rozpoczęciem działalności.
Działania marketingowe dla twojej firmy. Projektowanie loga, pozycjonowanie stron, kampania adwords - ceny w Warszawie
Każdy, kto choć trochę interesuje się tematem prowadzenia działalności zdaje sobie sprawę, że konkurencja
Co kryje się za optymalizacją? Strony responsywne - pozycjonowanie stron w Opolu
Istnieje wiele metod, które poprawiają widoczność stron internetowych w wyszukiwarkach. Ich łączne działanie można podpiąć pod zbiorcze
Która strona www jest lepsza - droższa czy tańsza? Tanie strony internetowe Wrocław śródmieście, projektowanie stron internetowych w Gdańsku
Poszukując ewentualnego wykonawcy witryny sieciowej, można trafić zarówno na
Strona internetowa i jej optymalizacja od A do Z. Projekty graficzne, pozycjonowanie stron Kościerzyna
Zdążyłeś oficjalnie założyć działalność gospodarczą lub dopiero przekształcasz pomysł w rzeczywistość. Jedna rzecz
Czy warto być i reklamować się w social mediach? Agencje interaktywne facebook - skuteczna kampania reklamowa
Nawet najlepszy jakościowo produkt, czy to będzie pasta do zębów, niwelująca skutki chorób przyzębia, czy świetna

Posted by on wrz 1, 2017 in Inne |

Fast food w starożytności

Fast food w starożytności

Historia fast foodów sięga znacznie dalej, niż wielu mogłoby się spodziewać. Koncepcja taniej, ulicznej żywności, znana była już w czasach antycznych. Spożywana była głównie przez najbiedniejsze warstwy społeczeństwa.

Grecja

Za najpopularniejsze danie uliczne uchodziły w Grecji suszone ryby. W Pompejach odnalezione zostały pozostałości aż 150 restauracji fast foodowych zwanych thermopolia, których klienci jedzenie zamawiali nie wysiadając z wozu, zabierając je ze sobą w dalszą podróż.

Rzym

W Rzymie uliczni sprzedawcy oferowali klientom najczęściej zupę z ciecierzycy, podawaną z pieczywem oraz makaronem. Innymi często spożywanymi szybkimi daniami były jajka sadzone, kiełbaski wieprzowe, gulasz z kuropatwy, smażone ryby czy prażony bób. Fast foody cieszyły się ogromną popularnością wśród plebejuszy, którzy często nawet nie posiadali w domach kuchni. Dzisiejsze wątpliwości dotyczące jakości, jaką prezentuje typowe jedzenie fast food, to nic w porównaniu z tym, co przeżywali mieszkańcy Wiecznego Miasta. Niepokój wywoływało pochodzenie serwowanej wieprzowiny, o której mówiono, że jest to w rzeczywistości ludzkie mięso.